zaterdag 23 augustus 2014

TEST. - Mirjam Mous


Door mijn drukke afgelopen schooljaar heb ik de laatste tijd weinig boeken kunnen lezen. Meestal was ik in mijn vrije tijd bezig met huiswerk, en als ik tijd had om een boek te lezen legde ik het algauw weg. Ik was, zeg maar, 'leeslui' geworden. Vandaar ook dat ik wel honderd keer beloofd heb een nieuwe recensie op Onder Woorden te plaatsen, maar dat dat er nog steeds niet van gekomen is. Ik heb nu besloten daar verandering in te brengen en ben op zoek gegaan naar een boek om mijn leesluie hersenen weer op gang te brengen. En dan niet zomaar een boek, nee, een spannende detective die lekker doorleest, waar je gelijk middenin komt te zitten, met in-één-avond-uit-garantie en niet te vergeten een verassend einde. Dames en heren, ik presenteer u: 'TEST.' van Mirjam Mous!Elvis Long is een vrij normale jongen, in een vrij normaal Engels stadje met een vrij normaal leventje. Tot hem op een dag een briefje in de handen wordt gedrukt dat alles zal veranderen.
"WE HEBBEN JE VADER,"
staat erop,
"VERTEL HET AAN NIEMAND, ANDERS TEKEN JE ZIJN DOODVONNIS."
Eerst denkt Elvis dat het een grap is, maar algauw wordt duidelijk dat het helemaal niet grappig is. Een test op leven en dood staat hem te wachten.
Naar mijn mening een erg goed boek. Op een simpele manier geschreven, en toch zo dat je ontzettend meeleeft met Elvis. Een heel goed verhaal vanaf het begin, en met een ontzettend verrassend einde. Veel lof dus, maar wel één minpuntje: het lijkt nogal op de andere boeken van Mirjam Mous. Dat maakt Test een superleuk boekje voor tussendoor, maar geen topkwaliteit roman.
- Feeke van Belle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten