woensdag 4 februari 2015

Tijger Eiland

Daan Remmerts de Vries
“En aangekleed, gepoetst, gekamd, kwam ik in de keuken binnen. Veerkrachtig. Opgewekt. Alert. ‘Hoi mam!’ een zoon zoals je in tv-reclames ziet. Mijn moeder zat achter een beker koffie. (‘O...’ zei ze. ‘Hai...’)”

Tijs Kalman is een doodgewone jongen en is 13 jaar oud. Zijn ouders zijn gescheiden en z’n moeder zit niet lekker in d’r vel. Tijs voelt zich schuldig en probeert zijn moeder op te vrolijken maar niks blijkt te helpen. De vader van Tijs heeft inmiddels een nieuwe vriendin en Tijs weet niet wat hij ervan moet vinden. Hij is meer geïnteresseerd in dieren, vooral tijgers, maar tot nu toe bekijkt hij ze alleen vanaf z’n laptop.
Maar opeens stelt z’n moeder iets heel geks voor:  “Ik heb altijd al een keer naar India gewild.” Na dat gesprek, is er geen weg meer terug. Tijs en z’n moeder gaan naar India.Toch vind Tijs het in het begin een beetje raar. Hij heeft z’n moeder lang niet blij gezien. Maar nu ziet ze er best gelukkig uit.
In India gebeuren er leuke, rare, onverwachte en onvergetelijke dingen: de moeder van Tijs doet een beetje raar nadat ze iemand heeft ontmoet, vieze hotels met raar eten, het natuurreservaat en nog veel meer. Misschien wel iets met tijgers.

Het boek Tijger Eiland is heeeeeel erg leuk. Voor mij was dit boek heel fijn om te lezen omdat het heel gemakelijk leest en het is een heel relaxed boek. Je kan er lekker in wegduiken en je blijft maar lezen. Dit boek is ook fijn om te lezen omdat de schrijfstijl heel fijn is. Geen moeilijke woorden of rare zinnen. Gewoon een duidelijk boek met een spannend verhaal over Tijs Kalman. Ik raad dit boek zeker aan voor iedereen. Ook als je niet meer vaak leest en toch iets wil lezen is dit een perfect boek want door dit boek ben ik weer meer gaan lezen. Ik hoop dat jullie er net zo veel van kunnen genieten zoals ik.

Emilie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten