donderdag 18 april 2013

Groeten van Leo


Martine Letterie.

Het boek gaat over de 7 jarige Leo Meijer uit Zwijndrecht. Het boek speelt zich af in de 2de Wereld Oorlog. Leo is een joods kind. Op een ochtend bonst er iemand op de deur, Leo’s vader doet open en ziet een man staan die zegt: ‘U moet meekomen, meneer Meijer.’ ‘U, uw vrouw en uw zoon Leo.’ Ze worden met de trein naar kamp Westerbork gebracht.
Het is een waargebeurd verhaal. Wat je ook kunt zien aan de foto’s (van de plekken waar Leo is geweest) en de tekeningen (die hij heeft getekend tijdens zijn verblijf in Westerbork) die in het boek staan.

Ik vind het een erg mooi boek om te lezen. Ik vind het vooral knap dat ze het zo weet te schrijven dat ook kinderen van een jongere leeftijd het begrijpen. Het ziet er misschien vrolijk uit aan de buitenkant, maar als je het hebt gelezen weet je hoe slecht de mensen het daar hadden. En hoe slecht ze behandeld werden.
Ik vind dit boek een echte aanrader voor kinderen die nog te jong zijn voor Anne Frank. Maar al wel geïnteresseerd zijn in de 2de Wereld Oorlog.

Roos Krijger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten