vrijdag 26 juli 2013

Password

Mirjam Mous
Password gaat over Mick en Jerro, twee beste vrienden wiens leven op een dag totaal verandert wanneer Mick Jerro bewusteloos aantreft in zijn kamer. In paniek belt hij de ambulance. Hij mag niet meerijden, maar als hij later in het ziekenhuis naar Jerro informeert, blijkt deze daar nooit binnengebracht te zijn. Hij vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Tegelijkertijd wordt ergens aan de andere kant van de stad een jongen genaamd Stefan opgewacht door een onbekende man. Wat wil die kerel van hem? Hij probeert te vluchten, wat leidt tot een spannende achtervolging.

Op onverwachte wijze komen de levens van de jongens met elkaar in aanraking en langzaam komen ze achter de verschrikkelijke waarheid.

Het leuke van dit boek vind ik dat je gelijk in het verhaal zit als Mick Jerro's kamer binnenkomt en hem daar bewusteloos op zijn bed ziet liggen. Als je eenmaal bent begonnen met lezen laat het boek je niet meer los. En zelfs als je niet aan het lezen bent, blijf je je heel de tijd afvragen wat er nou precies is gebeurd. En van de honderden scenario's die je uiteindelijk hebt bedacht komt er geen enkele ook maar een beetje in de buurt bij het uiteindelijke plot. Een reuze spannend en leuk boek, al zitten er soms iets te veel details in, zoals dat aan het begin van het boek uitgebreid wordt beschreven wat Mick allemaal doet op de wc. Ook het einde is verrassend, omdat het boek eerder eindigt dat je zou verwachten.
Kortom, een echte aanrader naar mijn mening. Nu ik Password uit heb, staat Boy7 bovenaan mijn lijstje. Fijne vakantie!

Feeke van Belle

2 opmerkingen: