donderdag 29 augustus 2013

Rotmoevie

Marian de Smet
Rotmoevie, ook wel, roadmovie, gaat over Eppo. Hij is op weg, maar weet niet zo goed waarheen, gewoon even weg. Misschien wat langer dan ‘even’. Hij lift met andere mensen mee, maar z’n vierde lift, is wat langer. Die vierde lift, was Tabby, voluit Tabita. Tabby knijpt er ook even tussenuit, net als Eppo, maar ze weten niet van elkaar waarom ze hun huis hebben verlaten. Na een paar uurtjes kan tabby het niet meer volhouden met eppo, en Eppo vertrekt. Maar later komen ze elkaar toch weer tegen. Ze blijven samen en reizen door heel Frankrijk, overdag rijden ze en s’nachts slapen ze op een camping in Eppo’s tent. Samen beleven ze de gekste dingen, maar bijna de hele weg weten ze niet van elkaar waarom ze gevlucht zijn. Zullen ze dat ooit te weten komen? Zal Eppo erachter komen wie Rob is? (de naam die op Tabby’s arm is getatoeëerd). Zal Tabita erachter komen waarom Eppo altijd zo down is? Je leest het in deze spannende roman.

Mijn mening:
Rotmoevie is een heel spannend boek, vooral omdat je steeds maar wilt weten waarom ze nou weg gegaan zijn. Een spannend maar ook wel verdrietig boek. Soms vond ik het wel een beetje irritant dat het per hoofdstuk van tijd veranderde, je hebt zeg maar gewoon het verhaal, en dan het volgende hoofdstuk gaat over Eppo’s verleden, en het volgende hoofdstuk gaat dan weer verder over het 1e hoofdstuk en zo gaat het door en door. Als je ongeveer op de helft bent dan ben je er wel aan gewend.
Het boek is denk ik van deze tijd en het verhaal kan zomaar waargebeurd zijn. Eigenlijk heb ik iets heel belangrijks niet verteld van het boek, maar als ik dat vertel, dan hoef je het boek niet meer te lezen. Dus…ik vertel het niet, en hopelijk ben je nu nieuwsgierig en ga je dit spannende boek lezen.
Emilie

Dit boek heeft de Gouden Lijst 2013 gewonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten