dinsdag 15 april 2014

Amyra

Arjan Wilschut
Het boek gaat over Amyra, een meisje met een speciale gave; ze kan namelijk erg lang onderwater blijven. Ze is dan ook graag onderwater. Op een avond wordt ze aangevallen door een wolf, gelukkig wordt ze gered door Adair, een krijger uit het noorden. Ze hoort dat zij is voorbestemd om het raadsel van de verdwenen Koning van Tir op te lossen. Tijdens haar reis ontmoet ze nieuwe vrienden en neemt ze het samen met haar vrienden op tegen een aantal gevaren. Maar het laatste deel van de reis moet ze helemaal alleen afleggen.

Het boek zelf was fijn om te lezen, en ik kwam er makkelijk doorheen. Dit boek trok mijn aandacht in de eerste instantie vanwege de kaft. De kleur van de kaft gaf me een beetje een geheimzinnig gevoel. En de afbeelding op de voorkant maakte dat gevoel alleen nog maar sterker. Ik was benieuwd of het nou echt zo geheimzinnig was.
Ik verwachtte dus een geheimzinnig verhaal met veel actie. Maar ook verwachtte ik een aantal mooie vriendschappelijke momenten vanwege haar vrienden.
Ik vond het een leuk boek omdat het heel goed opgebouwd is. Alles bouwt zich langzaam op; de spanning, het mysterie. En langzamerhand wordt alles duidelijk. Het voldoet aan mijn verwachtingen en heb erg genoten met het lezen van dit boek. Eenmaal toen ik er aan begon kon ik het gewoon niet meer wegleggen.
Ik zou dit zeker aanraden aan kinderen die wel van een beetje mysterie en spannende momenten houden!


Roos Krijger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten