dinsdag 15 april 2014

Stad van Glas

Cassandra Clare
Het is het derde boek van de serie Kronieken van de onderwereld. Het gaat over een meisje, genaamd Clarie, die op een nogal ongewone wijze een groepje schaduwjagers, mensen die de aarde beschermen tegen demonen vanuit onderwereld, ontmoet.. Later ontdekt ze dat ze zelf ook een schaduwjager is. In het eerste deel wordt haar moeder aangevallen door een demon omdat ze een groot geheim met zich meedraagt. Haar moeder neemt een drankje in waarvan ze in een coma raakt om te zorgen dat het geheim een geheim blijft.
In Stad van Glas reist Clarie (illegaal) naar de schaduwjagers hoofdstad; De Stad van Glas. In de stad zou ze iemand ontmoeten die een tegengif heeft voor haar moeder zodat haar moeder ontwaakt uit de coma. Maar het loopt allemaal iets anders dan ze had verwacht...

Het boek is prima geschikt voor kinderen rond de 12 jaar. Maar natuurlijk kunnen andere kinderen het ook lezen!
Ik heb dit boek gelezen omdat ik de omtrek erg interessant vond. De kleuren, de skyline, de jongen op de voorkant. Het riep mysterie bij mij op en ik wilde weten wat er zo mysterieus aan was.
Ik verwachtte dat het zo’n mix zou zijn van een beetje romantiek en actie tegelijk. En dat was wel redelijk waar het op neer kwam. Veel momenten waarbij het geen wat je dacht dat klopte opeens helemaal niet meer klopte. En hetgeen wat zo voor de hand liggend was eigenlijk niet meer zo voor de hand liggend is...
Ik vond het een erg goed boek, het sluit goed aan op het verhaal en ik kon echt de emoties voelen die de personages ook voelden. Alles ik ook net zo uitgelegd dat je ongeveer weet hoe iets eruitziet maar niet precies zodat je je fantasie lekker de loop kan laten. Ik zou dit zeker aanraden aan kinderen die houden van een beetje actie, romantiek en een beetje fantasie hebben.

Roos Krijger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten