zaterdag 12 juli 2014

Re-Play

Angelo Vergeer
Er zijn veel personages in het boek die allemaal iets toevoegen aan het verhaal, maar de belangrijste personage vind ik Yassien. In dit boek zie je Yassien eerst als een jongen die flink gepest wordt door zijn klas veranderen in een probleemkind. Daarna veranderd hij in de held van de klas. Wat ik persoonlijk erg mooi vond om te lezen. Natuurlijk zijn er nog andere personages erg belangrijk zoals; Zouhair (de hoofdpester) en Angelo Vergeer (de schrijver van dit boek die er ook een rol in speelt).
Het boek speelt zich af in het hier en nu, in een vmbo school in AmsterdamHet is geen waargebeurd verhaal.
Het boek is best makkelijk te lezen en het verhaal is makkelijk te begrijpen. Af en toe is er een beetje spanning maar ik zou het boek vooral omschrijven als drama.

Ik vind het een erg goed boek, het laat zien dat er wordt gepest. Heel erg zelfs maar dat je daar ook wat aan kan doen. Dat mensen niet zo zijn als ze lijken en dat mensen kunnen veranderen. En dat ook al heb je iemand iets vreselijks aangedaan, diegene bijna altijd bereid is om je te vergeven. Wat ik wel jammer vond was dat ik het gedurende de eerste 80 pagina’s erg makkelijk vond om het boek weg te leggen. Ik denk dat het verhaal me meer had aangesproken als er iets meer spanning in had gezeten zodat ik het niet kon wegleggen.

Roos krijger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten