maandag 17 maart 2014

Eve & Adam

Eve & Adam – Michael Grant en Katherine Applegate

Na een ernstig ongeluk wordt Eve naar het enorme laboratorium van haar moeder gebracht. Ze geneest wonderbaarlijk snel en er is een mysterieuze jongen die haar in haar rolstoel rondrijdt, maar toch verveelt ze zich. Tot ze van haar moeder een speciale opdracht krijgt, om met een hightech ontwerpprogramma de perfecte jongen te bouwen. Deze kans grijpt ze met beide handen aan en ze ontwerpt. Hij zal perfect zijn.. Of toch niet?

Ik was vanaf de eerste bladzijde gegrepen door dit boek. Het begint met het ongeluk van de hoofdpersoon Evening. Ze wordt overreden door een tram. Dit begin zorgt ervoor dat je gelijk móet doorlezen, je wilt weten wat er gebeurt, want de hoofdpersoon kan toch niet helemaal aan het begin van het boek doodgaan? Dan wordt ze door haar moeder aan het werk gezet met ‘Project Adam’. Het is een leuk project- wie zou nou niet de perfecte jongen willen ontwerpen? – en goed te volgen. Er zijn een paar zijlijnen in het verhaal, maar de hoofdlijn blijft duidelijk, met spannende en verrassende wendingen.
Je leest vanuit drie personen: Evening, Solo (de rolstoeljongen) en op het einde komt ook Adam erbij. Mijn ervaring met andere boeken is dat het dan lastig te volgen wordt en dat je soms niet weet via wie je nou leest, maar het bleef verrassend duidelijk. Het is duidelijk aangegeven wanneer het verandert en als je de dikgedrukte naam boven een hoofdstuk toch niet hebt gezien, wordt het in de tekst snel duidelijk. De schrijfstijl is luchtig, grappig, makkelijk te volgen en zonder al te lange zinnen. De opbouw naar de grote ontknoping op het einde is goed gedaan.

Al met al, een heel goed boek met een sterk en origineel verhaal. Een echte aanrader!

Jetske van Veen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten