vrijdag 14 maart 2014

Iron Man

Iron Man

Tony Iommi & TJ Lammers


 
Het is Tony's Laatste dag in de staalfabriek, hij heeft een nieuwe baan als gitarist bij de band Black Sabbath. Tussen de middag gaat hij naar huis om een paar broodjes te eten en hij denkt ik kan beter thuis blijven. Het was immers zijn laatste dag en er was toch niets meer te doen. Van zijn moeder moet hij echter toch zijn laatste middag nog gaan werken.
 
Op een gegeven moment gaat een collega naar huis moet Tony zijn plek innemen op een machine waar hij nog nooit mee heeft gewerkt. Binnen enkele minuten slaat het noodlot toe en Tony had de toppen van zijn middel- en ringvinger er af.
 
Hij wist gelijk dat zijn carriere in de muziek over zou zijn, met 2 vingers kun je immers niet goed gitaar spelen. Toch wilde hij het blijven proberen. Tony probeerde stukjes leer over zijn wonden te plakken en met nep vingertoppen te spelen. Dit kwam echter niet ten goede van zijn gitaarspel. 
 
Toen besloot hij de gitaar anders te stemmen en andere akkoorden te spelen wat een donkerder en zwaarder geluid maakte. Met zijn handicap heeft Tony Iommi de aanzet gegeven voor wat uiteindelijk de Rock en Metal muziek zou worden.
 
Het boek vertelt het verhaal van de jonge gitarist die door zijn handicap een unieke gitaartpartij speelt. Het volgt de band van het begin in kleine kroegjes tot het einde waar ze voor uitverkochte stadions spelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten